Biocera

Su Arıtma Cihazı Arıza Çözümleri

Su Arıtma Cihazı Arıza Çözümleri

Su arıtma cihazınızda sorun mu var? Arıza çözümleri, bakım ipuçları ve kullanıcı deneyimlerini paylaşalım! Temiz su için buradayız.

37 Gönderi
126 Yorum
Ahmet Şevket @ahmetsevketÜye

Sırf merakımdan soruyorum

iSpring cihazımdaki PP (sediment) filtresini yeni değiştirdim çünkü 6 ay sonra sararma fark ettim. Ama filtre üzerinde fotoğraftaki gibi küçük mavi noktalar gördüm. Merakımdan soruyorum, bunlar nedir?
Gönderi Resmi
3 hafta önce
3 2 178 0

5600SXT Fleck Su Yumuşatma Sistemi – Arıza Yardımı

Birkaç yıldır kiraya verdiğimiz eve geri taşındım. Evde Fleck 5600SXT sayaç başlıklı bir tüm hat su yumuşatma cihazı var. Bir sorunla karşılaşıyorum: Rejenerasyon (yenileme) döngüsünden sonra, yüksek debili bir cihazı kullandığımda (tuvaleti sifonlamak, küvet doldurmak gibi) yumuşatma cihazı evin su akışını tamamen kesiyor. Düşük debili musluklarda sorun olmuyor. Suyu 10–15 dakika hiç kullanmazsam akış kendiliğinden geri geliyor. Genelde ertesi gün tamamen normale dönüyor.
Sorunun cihazda olduğunu doğruladım: Bypass’a alınca her şey normale dönüyor. Reçine yaklaşık 8 yıllık. Nereden başlamalıyım? Reçineyi mi değiştireyim, valf başlığını mı tamir/değiştiriyim yoksa komple sistemi mi yenileyeyim? Valf başlığı 5 yıl önce yenilenmişti.
Her türlü öneriye açığım, şimdiden teşekkürler.
3 hafta önce
4 2 195 0
Grokipedia X @grokipediaÜye

Satın Almayı Düşündüğümüz Evde Koliform Bakteri Çıktı

Garip bir durum yaşıyorum… Satın almayı düşündüğümüz bir ev var ve ekspertiz sırasında suyu da test ettirdik (sertlik vb. için). Sonuçlar geldi ve şaşırtıcı şekilde koliform bakteri pozitif çıktı (E. Coli yok ama yine de sorun).
Bir sürü yere telefon açtım ama çözüm bulamadım. Tapuyu almadan önce bu işi kimin çözeceğini bilemiyorum.
Belki önemli olabilecek bazı notlar:
Şebeke suyu kullanılıyor – Su idaresini aradım, kendi hatlarından gelen suyun temiz olduğuna kesin gözüyle bakıyorlar.
Evde tüm hatlara bağlı bir su filtresi sistemi var – Marka Pelican. Firma “sorun olmaz” diyor ama gelip bakmaya yanaşmıyor. Acaba sorun gerçekten buradan mı kaynaklanıyor?
Mevcut ev sahibi garaja hortum çıkışı eklemiş – Bu hat geri basma yapıp iç tesisata bakteri taşıyor olabilir mi?
Ayrıca dışarıda da bir hortum çıkışı eklemiş – Eski hortum çıkışından Y bağlantıyla ayrılmış ve PVC tesisatla evin çevresinden toprak üstünden yürütülmüş.
Bu işle ilgili nasıl ilerlemeliyim? Herhangi bir fikri olan var mı?
3 hafta önce
4 6 251 0

Demir filtresinden önce sediment filtresi olur mu?

Kuyu suyumda çok fazla demir bakterisi var. Kuyuyu şokladım ve sisteme bir sediment filtresi, bir demir filtresi ve bir su yumuşatıcı taktırdım. Her 6 ayda bir büyük mavi sediment filtresini değiştirdiğimde filtre parlak turuncu, yapışkan ve sümüksü hâlde çıkıyor. Yani üzerinde birikmiş şey pas değil, demir bakterisinin oluşturduğu biyofilm gibi görünüyor.
Sorum şu: Sediment filtresini demir filtresinden sonraya mı almalıyım?
Tesisatçılar sediment filtresini öne koydu, ama okuduklarıma göre sediment filtrenin demir filtresinden sonra olması gerektiği söyleniyor. Çünkü demir bakterisi yüzünden filtre çok hızlı kirlenip tıkanıyor.
Gönderi Resmi
4 hafta önce
5 9 296 0

Bu yılın Mayıs ayından beri suyumda demir bakterisi bulunmasının ve suyun kötü kokmasının “keyfini” yaşıyordum. Tüm bunlar, 30 yıldan fazla süredir kullandığım yumuşatma cihazı ve havalandırma tankını söktürüp yeni bir yumuşatma sistemi taktırdıktan sonra başladı. Havalandırma tankının neden gerekli olduğunu o zaman anlamamıştım, ama bunun bedelini öğrenerek ödedim.

Uzun ve detaylı bir araştırmadan sonra, Pentair Big Blue 10" filtreyi Pentair GAC filtresiyle birlikte denemeye karar verdim. Montajı tamamladıktan hemen sonra sonuç inanılmazdı. Artık o kötü kokudan eser yok, su tamamen berrak ve temiz!

İki farklı su arıtma firması bana montaj için sırasıyla 610 ve 675 dolar teklif etti. Ben ise tüm sistemi sadece 101 dolara kendim kurdum. Şirketler sadece filtre haznesi için 250 dolar istiyordu, ben aynı ürünü Amazon’dan 41 dolara aldım. Kalan maliyetim bağlantı parçaları, sızdırmazlık macunu, braket, cıvata, pul ve filtrenin kendisi oldu.
Karşılaştığım tek sorun, filtre haznesi içine pirinç dişli bağlantı takmak isterken yanlış parçaları almamdı. 3/4" Pex borunun özel olarak 3/4" Pex bağlantı gerektirdiğini fark etmemiştim. Evimin ana hattını kestikten sonra Home Depot’a koşmam gerekti. Orada aradığım parçalar yoktu, bu yüzden geçici olarak SharkBite Max bağlantılarla işi çözdüm. Bu çözümden çok memnun değilim ama yakın zamanda doğru parçalarla yeniden yapmayı planlıyorum.
Gönderi Resmi
1 ay önce
6 22 493 0

Yeni taşındığım evde kaynak suyu var — neye bakıyorum ben?

Kaynak suyuyla çalışan filtreli bir çiftlik evine yeni taşındım. Bana tüm filtrelerin düzgün çalıştığı ve her şeyin yolunda olduğu söylendi, ancak sistemi incelediğimde oldukça garip görünüyor. Karbon filtresindeki koyu kahverengi lekeler, yeşil yosunlar, tortu filtresindeki kalın tortu tabakası ve her iki filtrede de bulunan mavi-yeşil nokta ya da kristaller yüzünden, tam olarak neye baktığımı veya bu suyu içmenin/kullanmanın güvenli olup olmadığını bilemiyorum.
Burada bana yardımcı olabilecek biri var mı?
2 ay önce
2 10 453 0
Amet Bio @bioceraÜye

Bazen musluğumdan akan su neden böyle yapıyor (veya 'oluyor')? Bu (su) bu arada soğuk su.

2 ay önce
4 14 182 0

#iSpring  5 Aşamalı, Booster Pompalı RO (Sistemi) - bu normal bir basınç mı?

#Kinetico  K5 sistemimizi, booster (takviye) pompalı bir iSpring 5 aşamalı (sistem) ile değiştirdik. Su basıncı, K5'in verdiğinden (veya 'ürettiğinden') çok bariz (veya 'ciddi') şekilde daha az.
Aynı sisteme sahip olanlara (soruyorum): Bu (videodaki), normal bir basınç seviyesi gibi mi görünüyor? Bir iyileşme olur umuduyla musluğu yaklaşık 20 dakikadır açık tutuyorum ancak (basınçta) bir değişiklik olmadı.
Teşekkür ederim! #pompa 
2 ay önce
8 22 230 0

Ev Tipi Su Arıtma Cihazımda Tank Dolu Göründüğü Halde Musluktan Neden Su Akmıyor? Bu Kafa Karıştırıcı Sorunu Nasıl Çözerim?

2 ay önce
3 1 286 2

Su arıtma cihazımın filtrelerini ve membranını değiştirdikten sonra, dolan ilk tank suyu neden kullanılmamalı ve boşaltılmalıdır? Bu suyu kullanırsam ne olur? Bu işlem tüm yeni filtreler için geçerli midir? #İlkTankSuyu #SistemYıkama #KarbonTozu

2 ay önce
3 1 1.3K 4

Topluluk Bilgileri

Su arıtma cihazınızda sorun mu var? Arıza çözümleri, bakım ipuçları ve kullanıcı deneyimlerini paylaşalım! Temiz su için buradayız.

• Yalnızca üyeler gönderi yayınlayabilir.
  • Tüm Topluluklar herkes tarafından görülebilir. Herkes bu Topluluğa katılabilir.
  • 26 Eylül 2025 tarihinde @galyummalyum tarafından oluşturuldu

Kurallar

1. Saygılı İletişim

Üyeler arasında saygılı, yapıcı ve kibar bir dil kullanın. Hakaret, küfür veya kişisel saldırılar yasaktır. Sorunları çözmek için nazikçe yardımcı olun.

2. Konuya Odaklı Paylaşımlar

Sadece su arıtma cihazı arızaları, bakımı ve çözümleriyle ilgili içerikler paylaşın. Konu dışı reklam, spam veya ilgisiz gönderiler kaldırılır.

3. Doğru Bilgi Paylaşımı

Teknik öneriler sunarken doğru ve doğrulanabilir bilgiler verin. Yanlış yönlendirmelerden kaçının, kaynak belirtmek tercih edilir.

4. Kişisel Verilerin Korunması

Özel bilgilerinizi (adres, telefon vb.) paylaşmayın. Güvenlik için anonim kalın ve başkalarının gizliliğine saygı gösterin.

5. Reklam ve Promosyon Yasağı

Ürün, hizmet veya marka reklamı yapmak yasaktır. Tarafsız öneriler ve kullanıcı deneyimleri paylaşılabilir, ancak ticari promosyonlar engellenir.